'Merdivenden düşüp öldü' demişlerdi! Narin'in ablasının ölümü de soruşturulacak mı?

'Merdivenden düşüp öldü' demişlerdi! Narin'in ablasının ölümü de soruşturulacak mı?

GÜNDEM, 08 Eylül 2024 Pazar, 18:53
Gazeteci Emrullah Erdinç, vahşice katledilen Narin Güran soruşturmasında dikkat çeken bir detaya değindi. Erdinç, Narin'in engelli ablasının da daha önce hayatını kaybettiğini ve o olayın da aydınlatılması gerektiğini söyledi. Öte yandan AK Parti'li Galip Ensarioğlu da yaşanan vahşetle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos günü arkadaşlarıyla kuran kursundan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın cansız bedeni son 3 günde aramaların yoğunlaştığı dere yatağında bulundu.

NARİN'İN ABLASININ ÖLÜMÜ DE SORUŞTURULACAK MI?

Vahşetle ilgili devam eden soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı. Narin'in katil zanlılarıyla ilgili detaylı soruşturma sürerken Gazeteci Emrullah Erdinç'ten de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Erdinç, Narin'in engelli ablasının da daha önce hayatını kaybettiğini vurgulayan Emrullah Erdinç, "Her an yeni gözaltılar söz konusu. Narin'in engelli ablası da daha önce hayatını kaybetmiş. 'Evde düştü' denilmiş, otopsi yapılmadan defnedilmiş. Soruşturmanın selameti açısından bu da aydınlanmalı." ifadelerini kullandı.

ENSARİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin cinayetiyle ilgili Sözcü'ye açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Bir şeyi gözden kaçırmamak lazım çünkü bütün Türkiye'nin gözü bu olayda. Bu nedenle yoğun bir gözaltı durumu var. Gözaltına alınan 21 kişi arasında aile üyeleri de var ancak aile bir kişiden ibaret değil. Ailede şüpheli durumda olan yarın öbür gün netleştikten sonra suçlu durumda olan bir iki kişi varsa bile bütün aileye aynı gözle bakmak, aynı şeyi düşünmek de doğru değil.

"BİR İKİ GÜN BEKLEMEK İYİ OLACAKTIR"

*Büyük bir aile ama varsa bir suç herkes suçlu değil. Bu böyle kızımızın vahşice katledilişi, aile kararıyla olacak şey değil. Muhakkak böyle bir şey yoktur ortada. Vahşetle ilgili kesin sonucu almak için bir iki gün beklemek iyi olacak.

"AİLE 40 YILLIK DOSTUM"

*Aileyle benim 40 yıllık dostluğum var. Ailenin hemen hemen tüm bireylerini tanırız.

Aileye karşı çok spekülasyonlar var sosyal medyada. Siyasi görüşü üzerinden sorunu ele almak istemiş kimileri bu çok çirkin bir şey. Siyaseti uzak tutmak lazım bu olaydan.

*Siyasetin bununla ne ilgili olabilir. Bunun üzerinden bir siyasi partiyi karalamak rant elde etmek çok çirkin şeyler.

"BU İŞİN SİYASETLE İLGİLİSİ YOK"

*Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Geçmişte ben Doğru Yol Partisi il başkanlığı yaptığım dönemde benim yönetimimde de yer almış amcaları da var. İYİ Parti ve AK Parti'de yer almış aile üyeleri de var.

*Şu an AK Parti ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri de var. Merkez sağa yakın bir aile. Aşırı uçlarda olmayan bir aile. Bunu ifade etmek de çok ayıp bir şey. Bu işi siyasetle bir ilgili yok. Bu tamamen vicdani, insani."

GÜNDEM 08 Eylül 2024 Pazar, 18:53

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ta 3.5 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ta 3.5 büyüklüğünde deprem

Seyir halindeki otomobil küle döndü

Seyir halindeki otomobil küle döndü

Bursa'da arkadaşını tornavidayla ağır yaraladı! Alkol içerken yakalandı

Bursa'da arkadaşını tornavidayla ağır yaraladı! Alkol içerken yakalandı

Motokuryeden sokakta yürüyen kadına taciz

Motokuryeden sokakta yürüyen kadına taciz

Oyuncu İrem Sak babasını kaybetti

Oyuncu İrem Sak babasını kaybetti

Trump'a ikinci suikast girişimi

Trump'a ikinci suikast girişimi