Bursa
Açık
24.3°
Başka Gazete

Bursa'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2024.05.03 18:06 Son Güncellenme: 2024.05.03 18:11 - BURSA

Bursa'da bir anda etkisini gösteren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yerlerde araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, yollar göle döndü.

Bursa'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Osmangazi ilçesinin kuzey kesimlerinde yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Sürücülerle yayalar ilerlemekte güçlük çekti. Birçok mahalledeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Ovaakça Merkez Mahallesi'deki alt geçitte su birikmesi sonucu iki araç mahsur kaldı. Araçlar, iş makinesi yardımıyla bulundukları yerden çıkarıldı.

Armutköy ile Yunuseli mahallelerini bağlayan yolda su birikintileri sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bazı fabrikalar ile aynı bölgedeki alışveriş merkezinin bazı bölümlerini su bastı.

Belediye ekipleri, tıkanan mazgalları açarak sokaklarda biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.

Su birikintilerinden dolayı araçların ilerlemede güçlük çektiğini belirten nakliye şoförü Sait Durdu, "1 saat önce önce sağanak yağış ardından dolu yağışı başladı. Özellikle Demirtaş Mahallesi'nin ara sokakları sağanak yağıştan dolayı su birikintileri oluştu. Ulaşım aksadı. Yolda kalan araçlar oldu. İşimizi yapmakta zorlandık. Zamanında altyapı çalışmaları yapılmadığı için bu tür sıkıntılar ile karşılaşıyoruz. Bursa'nın büyük sanayi bölgelerinden olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesine yakışmıyor. Burası tekstilin kalbi diyebiliriz. Yüzlerce tekstil firması var. Cuma günleri ihracat günleri bugün de yağıştan dolayı ihracatlar aksadı. Bir an önce buna bir çözüm bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu.