Bursa
Açık
19.8°
Başka Gazete

Ombudsman Bursa'da su faturalarında kademelendirmede kişi sayısının da gözetilmesini istedi

2024.05.04 11:13 Son Güncellenme: 2024.05.04 11:15 - BURSA

Bursa'da yaşayan bir kişinin başvurusunu inceleyen KDK, kalabalık hanelerde su kullanımının artacağına dikkati çekerek, BUSKİ'ye kademe sayısını artırmasını ve kademeler arası bedel farkının yeniden belirlenmesini önerdi.

Ombudsman Bursa'da su faturalarında kademelendirmede kişi sayısının da gözetilmesini istedi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bir başvuru üzerine, kalabalık hanelerde su kullanımının artacağına dikkati çekerek, su bedellerinde kademelendirmenin yeniden değerlendirilmesi yönünde Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresine (BUSKİ) tavsiyede bulundu.

Bursa'da yaşayan bir kişi, su faturalandırmada 12 metreküp olan ilk kademe sınırını ailesinin kalabalık olması nedeniyle aştığını ve fazla fatura ödediğini belirterek KDK'ye başvurdu.

1. kademe ile 2. kademe arasında iki kat bedel farkı bulunduğunu belirten başvurucu, kademe kullanım limitinin daha adil şekilde düzenlenmesini istedi.

KDK, konuyla ilgili farklı su ve kanalizasyon idarelerinin uygulamalarını, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğinin görüşlerini inceledi.

Kademelendirmede 12 metreküp sınırının meskenlerin ortalaması alınarak belirlendiğine dikkati çeken KDK, hanede fazla kişi bulunması durumunda su tüketiminin artacağına dikkati çekti.

KDK, bu sebeplerle faturalandırmanın yeniden değerlendirilerek, kademe sayısının artırılmasını ve kademeler arası bedel farkının daha makul belirlenmesini BUSKİ'ye tavsiye olarak iletti.