Selahattin Adıgüzeller

[email protected]

2025 Aile Yılı hayırlı olsun!

07 Ocak 2025 Salı, 09:00

2024 Emekliler Yılı ilan edilmişti...

Adına yakışır sosyal, kültürel, sanatsal ve fiziksel etkinliklerle, güzelliklerle geçirdiler emekliler koca bir yılı...

Tek üzüldükleri konu, ekonomik beklentilerinin hayal ve umutlarının altında kalması oldu...

Tam sıra ekonomik beklentilere de gelmişti ki, yıl bitti maalesef!

Bu kez 2025 acaba ne yılı olacak diye merakla beklemeye başladık...

Nihayet dün açıkladı, Cumhurbaşkanımız...

Aile Yılı ilan edilmiş...

Yerinde bir seçim!

Çünkü, sevgi, saygı, huzur, güven, ahlak, örf, adet, gelenek, görenek, adalet, demokrasi bunların hepsi ailede başlıyor...

Aile bireyleri arasında bu saydıklarım varsa o ülke dünyanın en zengin, en huzurlu ve geleceği sağlam bir ülkedir...

Bu değerler azaldıysa veya yoksa vay haline o ülkenin!

Milli manevi bir güvenlik sorunudur bu!

Son yıllarda yalnız ekonomimize değil, ülkemizdeki aile yapısına özellikle de evlilik kurumunu değersizleştirmeye, sıradanlaştırmaya yönelik ciddi subliminal operasyonlar olduğu bir gerçek...

Bu gerçeği, evlilik ve boşanma oranları arasındaki farka bakarak da görebiliriz...

TV'de yayınlanan gündüz kuşağı izdivaç ve benzeri programlara, dizilere, sosyal medya platformlarındaki paylaşımlara, medyada çıkan aile içi şiddet ve aldatma haberlerine bakarak da...

Aldatma demişken...

Geçen gün gözüme çarptı...

Evli ve çapkın erkeklerin dünyanın her yerinde olduğunu gösteren bir haber vardı medyada...

Uyguladıkları taktikleri bile aynı...

Çapkınlık yaparken evlilik yüzüğünü saklamak!

İşte bu klasik taktikten ilham alan ABD'li bir mücevher firması harika buluşa imza atmış!

Adamlar öyle bir yüzük icat etmişler ki, sadakatsiz erkeklerin foyasını anında ortaya çıkarıyormuş.

Kocalarının çapkınlığından bıkmış evli kadınlar tarafından kapışılan yüzüğün iç kısmında kabartmalı olarak "Ben evliyim" yazısı varmış.

Bir süre hiç çıkarmadan takınca, o yazı parmağa aynen geçiyor, adeta dövme yaptırmış gibi oluyormuş...

Çapkınlık yapacağı sırada yüzüğü çıkarsa da, parmaktaki "Ben evliyim" yazısını saklayamıyormuş.

Kapalıçarşı'da ki bir kuyumcu dostumla sohbet ederken ABD'de yok satan bu sadakat yüzüğünü hatırlattım:

"Yakında bizim kuyumcu vitrinlerinde de görür müyüz bu damgalı sadakat yüzüklerinden?"

Gülerek sordu:

"Yaptırmak için mi soruyorsun?"

Haber amaçlı sorduğumu söyleyince çok felsefik bir yorumda bulundu:

"Bizde para yapmaz o yüzük! Çünkü sadakat yüzükte değil, yürekte başlar kardeşim! Eşi ne yazdırırsa yazdırsın içine dışına, çapkınlık yapmayı kafasına koyan adam, o yüzüğü çıkarır, parmağını yara bandıyla kapatıp, yine yapar çapkınlığını!"

Doğru söylüyordu...

Bu vesileyle;

2025 Aile Yılı'nın tüm ailelere hayırlı olmasını, emekliler yılı gibi sözde değil özde gerçekleşmesini diliyorum...

Yorumlar

Yazarın Diğer Yazıları

Tüm Yazılar